bakkerij bruinsma in winsum

Nederland

Winsum

Bakkerij

De Echte Bakker Bruinsma
Skâns 2
8831 XS Winsum

Camping

Camping It Kruswetter
Skrinserdyk 10
8835 XE Easterlittens

Regio

Friesland

Bakkerij Bruinsma

Op de fiets vanaf de camping It Kruswetter naar het 3 km verderop gelegen Winsum, naar Bakkerij Bruinsma. Fietsend over 2 hoge bruggetjes en over een prachtig kronkelend fietspad langs het water de Frentsjerter feart. Geen straf om brood te halen. Naast de kerk ligt deze oude bakkerij.

Moeilijk kiezen tussen al het lekkers. Naast een half donkerbruin brood, koop ik een Friese Kruidkoek en Vanillestaafjes. De staafjes doen me denken aan een roze koek. Toch doet de naam vanille er eer aan, een lekkere traktatie naast mijn kopje thee! De verkoopster vertelt dat de Vanillestaafjes naar een oud recept gemaakt worden.
De Kruidkoek bevat vele smaken, bij iedere hap probeer je de koek te ontleden. De gember proeven we goed, de rest laat ons raden. Geen probleem, deze goed gevulde Kruidkoek smaakt ook goed en nemen we graag mee tijdens onze fietstochten door het Friese gebied de Greidhoeke.

winkel binnen bij bakkerij bruinsma in winsum

Camping It Kruswetter

Een camping en passantenhaven met een paviljoen aan het water. Deze mooie camping heeft diverse velden, met ieder een uniek uitzicht. De plekken zijn ruim opgezet, je kampeert op gras. Voor mij een camping zoals een camping eruit hoort te zien. Gezellige velden met beschutting van verschillende soorten groen, waar enorm veel vogels in vertoeven. Met een hartelijke welkom van de beheerders, voelen wij ons hier thuis. We krijgen een tijdschrift en een recreatiekaart mee over dit gebied, de Greidhoeke.

Camping It Kruswetter ligt centraal tussen de steden Sneek, Bolsward, Harlingen, Franeker en Leeuwarden. Prachtige fiets en wandelpaden vanaf de camping dwars door weilanden, langs vaarten en soms bij de boer over het erf! Zo ook door kleine terpdorpjes en langs statige boerderijen en vogelkijkhutten (Skrok en Skrins). De Boalserter trekfeart en Frentsjerter feart liggen langs de camping, perfect geschikt om te varen per boot of kano. Zelfs zwemmen en suppen is een optie.

Tip

Met de MeAR Fryslân app leer je meer over Friesland met behulp van location-based storytelling. Je rijdt, fietst of loopt een route en door middel van augmented reality zie je met je smartphone dingen die er niet echt zijn. Dit gebeurt door een digitale laag die als het ware over de werkelijkheid gelegd wordt.