bakkerij van dongen in nunspeet

Nederland

Nunspeet

Bakkerij

Bakkerij van Dongen

Dorpsstraat 14
8071 BZ Nunspeet (= in het centrum van Nunspeet)

Colijnstraat 74
8072 AW Nunspeet
(= dichtbij Camping de Witte Wieven)

Stationslaan 45
8071 CK Nunspeet

Camping

Camping de Witte Wieven
Wiltsangh 41
8072 PK Nunspeet

Regio

Gelderland

Bakkerij van Dongen

Vragend aan mijn kampeerbuurvrouw waar ik lekker brood kan halen, verwees zij mij naar de Colijnstraat in Nunspeet. Deze ambachtelijke bakkerij zit ca. 3 km van Camping de Witte Wieven. Dit adres moet je weten, wanneer je hier niet bekend bent. Bakkerij van Dongen is een ambachtelijk bakkerij met 8 vestingen op de Veluwe, waarvan 3 in Nunspeet.

Het grote bord bij de ingang van Bakkerij van Dongen valt direct op: Oog in oog met de wolf… ik durf het aan en koop de ambachtelijk gemaakte Veluwse Wolfjes. Een bonbon van zoete, witte chocolade met binnenin een vulling met een ‘knappertje’.

Voor de lunch onderweg, koop ik een half Stoer brood; donkerbruin brood. Een zacht aanvoelend brood met een stevige smaak. Ook koop ik een half Fitkoren meergranen. Ik voel nu al dat ik gezond bezig ben! Aan dit brood zit veel smaak en past bij zowel zoet als hartig beleg.

bakkerij van dongen in nunspeet

Camping de Witte Wieven

Een camping aan de rand van Nunspeet en aan de rand van het bos. Op camping de Witte Wieven is een manege en het is mogelijk om je paard of pony mee te nemen. Wij hebben een mooie kampeerplek met zicht op deze manege. De andere velden liggen tussen de bomen. Het zijn gevarieerde velden. Bij de receptie zijn leuke en ruime speeltoestellen en er is een zwembad. De kampeerplekken zijn ook ruim. Naast kamperen kun je bungalows huren en zijn er veel vaste plekken, stacaravans en huisjes.

Tip

Elburg

Stap op de fiets en ga via een knooppuntenroute vanuit Nunspeet naar Elburg! Zet daar even je fiets aan de kant en maak een stadswandeling door deze oude vesting (en Hanzestad), langs de stadsmuur, onder de stadspoort, door schitterende straatjes en langs de historische haven. Gelukkig zijn er ook leuke terrassen!