koek van Deventer Koekwinkel

Nederland

Deventer

Winkel

Deventer Koekwinkel
Brink 84
7411 BX Deventer

Camping

Stadscamping Deventer
Worp 12
7419 AD Deventer

Regio

Overijssel

Deventer Koekwinkel

Deventer Koek… daar heb je vast wel eens van gehoord, maar wat is Deventer Koek?

Het recept schijnt geheim te zijn, maar de ingrediënten zijn wel bekend: roggemeel, honing, water en specerijen. Het mengsel van die specerijen was het geheim van het gilde en zelfs niet aan de bakkers bekend. De honing werkte conserverend en het ontbreken van vet en eieren maakte het baksel goed houdbaar, als het maar droog werd bewaard.

Er wordt aan het eind van de middeleeuwen vanuit Deventer koek verhandeld naar vele steden. Vooral in Hanzesteden als Bergen in Noorwegen en de havens aan de Oostzee is de Deventer koek in trek. De lange houdbaarheid maakt export naar deze verre oorden mogelijk. Ook eten de scheepslui zelf onderweg koek, omdat dit langer goed blijft dan brood.

Wij vinden de koek gewoon lekker in combinatie met warme chocomelk met slagroom op het terras voor de winkel. De winkel zelf lijkt wel een museum, waar je naast de koek andere lekkere producten kunt kopen als cadeautje of voor jezelf…

interieur Deventer Koekwinkel

Stadscamping Deventer

Een prima stadscamping, gemoedelijk en kijk maar waar je caravan of tent past. De camping ligt direct aan rivier de IJssel en bij de ingang een prachtig uitzicht op de stad Deventer. Wanneer je de camping af loopt, kun je het (betaalde) pontje nemen naar deze mooie, relaxte en oude Hanzestad.

Tip

Nacht van Goud

In september vindt de Nacht van Goud plaats in de binnenstad van Deventer. Een avond vol exclusieve voorstellingen van dans, verhalen, muziek en theater. Met ieder een eigen locatie: het ene optreden spontaan op het plein, de ander in een winkel en weer een ander bij iemand in de huiskamer! Nacht van Goud start om 21.00 uur. Ieder half uur start er een voorstelling van 15 minuten. Wij vonden dit een verrassende ervaring in de stad! Gratis toegang.