Bakkerij Strampel in Steenwijk

Nederland

Steenwijk

Bakkerij

Bakkerij Strampel
Oosterstraat 28
8331 HE Steenwijk

Camping

Camping Steenwijkerkamp
Bedelaarspad 1
8331 TT Steenwijk

Regio

Overijssel

Bakkerij Strampel

In een mooi pand en in een gezellige winkelstraat van Steenwijk, ligt de winkel van Bakkerij Strampel. Er is volop keuze in brood en banket. Op mijn vraag of zij iets typisch Steenwijks hebben, krijg ik de tip: Steenwijker Pof. Een dubbelgeslagen krentenbol met een verrassende vulling van suiker en kaneel. Dit is een heerlijk tussendoortje voor bij de koffie of thee! Ook koop ik een half Hunnebrood en een half Maisbrood. Dit brood heeft veel smaak en blijft ook de volgende dag lekker vers.

Bakkerij Strampel heeft ook vestigingen in Vledder en Havelte. De bakkerij in Steenwijk is vanaf de camping ongeveer 2 km gelegen, goed te doen lopend of fietsend. Wanneer je met de auto komt, kun je deze kwijt aan het begin van de winkelstraat.

Camping Steenwijkerkamp

Deze kleine, sfeervolle camping ligt bij het woonhuis van de familie Bakker. Bakker? Geen familie, maar wel een leuk vakantieadres! Deze camping heeft een aantal ruime plekken op een groot grasveld, waarbij aan de achterzijde een prachtig uitzicht is op de glooiende velden rond Steenwijk. Aan de andere zijden is de camping lekker beschut door een heg met gevarieerde beplanting, waardoor er veel soorten vogels op de camping zijn.

Camping Steenwijkerkamp ligt net buiten de stad Steenwijk (het centrum ligt 2 km van de camping) met leuke winkels, een plein en horeca. De plaatsen Meppel en Giethoorn liggen ca. 11 en 8 km van de camping. Welke windstreek je ook pakt, het is iedere keer een totaal ander landschap.

Tip

Landgoed De Eese

Het landgoed is eigendom van de familie Van Karnebeek. De 4e generatie van de familie Van Karnebeek zet zich dagelijks in om het landgoed te behouden en te verfraaien. De Eese is ca. 870 ha groot en gelegen op de grens van de provincies Overijssel, Drenthe en Friesland. De Eese bestaat voor een deel uit bos en heide, uit bloemenrijke velden, uit landbouwgronden en uit wegen, waterlopen en meer dan 15 poelen en vennen. Je kunt hier heerlijk fietsen, wandelen én mountainbiken.

Landgoed De Eese ligt ca. 10 km vanaf de camping en via een leuke knooppuntenroute per fiets bereikbaar.