Valdemarsvik bageri

Zweden

Valdemarsvik

Bakkerij

Bageri & Cafe
Hamngatan 1
615 31 Valdemarsvik

Camping

Grännäs Camping & Stugby
Festplatsvägen 1
615 33 Valdemarsvik

Regio

Östergötlands län

Bageri & Cafe

Wat voelen wij ons thuis in Valdemarsvik! Lopend vanaf de camping over het fiets/voetpad langs het fjord, de bomen en een aantal huizen om brood te halen bij Bageri & Cafe aan de haven, groeten veel mensen je. Het uitzicht over het water en op Valdemarsvik is prachtig!

Bij Bageri & Cafe kun je meer halen dan alleen brood. Naast groente en fruit kun je ook koffie drinken binnen of op het terras. Wij kiezen soms een raar ontbijt: verse aardbeien, kanelbulle en vruchtenschelpjes… Een soort *fika, maar dan al ’s morgens…

*fika = vergelijk het met het Nederlandse woord ‘gezellig’. Het is het moment op de dag, vaak rond de klok van elf in de ochtend of drie in de middag, waar de Zweden pauze nemen met een kop koffie (of thee) vergezeld van een zoete lekkernij. Dit doen ze met collega’s, vrienden, familie of gewoon alleen.

kleine fika valdemarsvik

Grännäs Camping & Stugby

We zijn overdonderd als we Grännäs Camping & Stugby oprijden en inchecken bij de receptie op de heuvel. Ten eerste door de prachtige omgeving en uitzicht, ten tweede omdat we in het Nederlands aangesproken worden door de campingeigenaar. We krijgen een mooie plek op een veld, naast het fjord. Het eerste wat we doen is zwemmen in het fjord, waaraan deze camping direct is gelegen. Naast kamperen kun je hier ook huisjes huren.
Er is een eigen zandstrand, steigers, springtoren, speeltuin en beachvolleybalveld. Ook is er een restaurant met rolstoelvriendelijk toilet. Op het campingterrein kun je verder tennissen, frisbeegolfen en midgetgolfen. Naast de camping ligt de plaatselijke voetbalclub.

Grännäs Camping & Stugby ligt aan Zweeds enige fjord aan de Oostzee en op loopafstand bij het havenstadje Valdemarsvik. 

Tip

Lekker zwemmen, suppen of varen in het fjord van Valdemarsvik!