boulangerie alvarez met markt in bomal

België

Barvaux-sur-Ourthe

Bakkerij

Boulangerie Alvarez
La Petite Batte 8
6941 Bomal

Camping

Outdoor Camping Barvaux
Rue Haute Commene 50
6940 Barvaux-sur-Ourthe

Regio

Ardennen

Boulangerie Alvarez

Genoten van het lekkere eten in het Franstalige België. Het stokbrood blijft favoriet, net als in Frankrijk. Boulangerie Alvarez heeft heerlijk stokbrood. Omdat we hier in Bomal tijdens feestdagen waren en dus de winkels niet altijd open waren, maakten we van het stokbrood dat over was, heerlijke wentelteefjes.

In Bomal en Barvaux kun je boodschappen halen en er zijn restaurants. De markt van Bomal is een gezellige markt langs de Ourthe en is iedere zondag van 9.00 uur tot ongeveer 13.00 uur. Omdat deze markt druk bezocht wordt, is het ideaal als je op de fiets of lopend er naartoe gaat.

wentelteefjes van stokbrood

Outdoor Camping Barvaux

Sportieve camping, ook prima geschikt voor de minder sportieve kampeerder. De camping ligt aan de Ourthe en aan een fietspad. Dit fietspad slingert langs de Ourthe en je komt o.a. lopend of fietsend in Bomal, Barvaux of Durbuy. Er heerst een gezellige sfeer op de camping. Er is een mix van stacaravans, blokhutten, safaritenten, caravans en tenten. De plekken zijn ruim en de meesten hebben zicht op de rivier, waar zo nu en dan kanoërs voorbij komen.

Er worden leuke activiteiten georganiseerd op de camping, zoals boogschieten, Levend Stratego, kanoën, mountainbiken of outdoor lasergamen. Zelfs een barbecue op bepaalde dagen. Kijk maar eens op hun website! Een volleybalwedstrijd ontstaat spontaan onder de kampeerders.

Tip

Kanoën

Genoeg te doen op Outdoor Camping Barvaux. Bijvoorbeeld kanoën op de Ourthe, het traject Bomal – Hamoir varen. Bij de receptie van de camping kun je kano’s huren.