bakkerij van een koulouri traditioneel ringvormig Grieks brood met sesamzaad

Griekenland

Athene

Bakkerij

Το Κουλούρι του Ψυρρή
Γεωρ. Καραϊσκάκη 23
105 54 Athina 

Hotel

Hotel Delice Family Apartments
Vasileos Alexandrou 3 & Vrasida 13,
115 28 Athina

Regio

Attica

Το Κουλούρι του Ψυρρή

Griekse broodringen, een koulouri: traditioneel ringvormig Grieks brood met sesamzaad. Een geliefd tussendoortje voor de Grieken! Overal op straat in Athene zijn de broden te koop bij kleine kiosken. Deze broden worden door 1 bakker gemaakt: Το Κουλούρι in Athene.

Het is een stevig brood met veel smaak. Lekker om zo op te eten zoals de Grieken doen, als tussendoor, of lekker bij een stoofgerecht.

een koulouri traditioneel ringvormig Grieks brood met sesamzaad

De lekkerste chocoladetaart van Athene!

De culinaire gids, Marleen Veldhorst, gaf ons deze heerlijke tip voor de lekkerste chocoladetaart in Athene: Nancy’s Sweet Home in de leuke wijk Psiri. Dit hebben we geweten! We lieten ons verrassen door meer lekkernijen van Nancy’s Sweet Home… geserveerd met vanille ijs…

Nancy’s Sweet Home
Plateia Iroon 3, Athina 105 54

diverse gebakjes van Nancy’s Sweet Home Athene met vanille ijs
Nancy’s Sweet Home in Athene

Hotel Delice Family Apartments

Hotel dichtbij het centrum van Athene. Vriendelijk personeel in het hotel met ruime hotelkamers en waarbij de Familie Appartementen helemaal ruim zijn, incl. keuken en 2 balkons. Het centrum is op loopafstand, zo’n 2 km. Je kunt langs de drukke hoofdweg lopen, maar leuker is het om de afslag door het park te nemen. Ben je het slenteren zat? Dan kun je eenvoudig een taxi regelen.

Tip

Culinaire wandeling door Athene met: A gem called Athens

Waar begin je als je Athene wilt bezoeken? Boek een culinaire wandeling met A gem called Athens!! Je komt op plekken in de stad waar je anders niet zou komen, met mooie verhalen (over cultuur, feiten en weetjes) van de Nederlandse gids en je eet de lekkerste Griekse gerechten op verrassende plekken. Door gids Marleen Veldhorst konden wij de stad nog meer waarderen!