backerei hauser in ihringen

Duitsland

Ihringen

Bakkerij

Bäckerei Hauser
Breisacherstraße 16
79241 Ihringen

Camping

Camping Kaiserstuhl
Sportzentrum Nachtwaid 5
79241 Ihringen

Regio

Baden-Württemberg

Bäckerei Hauser

Pak de fiets en geniet van de kleurige gebouwen in Ihringen. Een leuke plaats met meerdere winkels en eetgelegenheden, maar ook met een treinstation. Het is ca. 2 km fietsen, over een fietspad, naar de plaats Ihringen om je boodschappen te halen en om naar Bäckerei Hauser te gaan. In de bakkerij zijn ze enorm vriendelijk en je kunt hier ook een kopje koffie drinken. We zijn voor de Kaiserbollen gegaan, om deze bij de caravan als ontbijt te eten.

Ihringen

Camping Kaiserstuhl

Op deze camping in Zuid-Duitsland kampeer je op ruime plekken en is het sanitair brandschoon. Zo heeft de camping ook een prachtig groot zwembad en een mooie ligweide erom heen. De camping ligt ca. 2 km buiten Ihringen.

Een bijzondere regel hebben ze op camping Kaiserstuhl… er is Mittagsruhe… dit betekent dat je tussen de middag de camping niet op kunt met de auto, maar je kunt er ook niet af met de auto… dit vonden wij heel apart. Tevens konden wij de camping alleen cash betalen, niet via de pin of creditcard. Erg onhandig! Toch is het een aanrader, de mensen zijn vriendelijk en de omgeving is erg mooi. Ook omdat er goede fietspaden zijn met fietsborden waar de plaatsnaam opstaat en de kilometers. Net als in Nederland, alleen zijn de fietsaanduidingen in het groen aangegeven.

Tip

Winkelen in Freiburg im Breisgau

Freiburg im Breisgau is een universiteitsstad en ligt aan de Dreisam, vlakbij het Zwarte Woud en de Zwitserse en Franse grens. Een ontzettend leuke stad met een middeleeuwse centrum. Mooie kleurrijke gebouwen, gezellige pleinen én leuke winkels.
Heb je altijd al een outfit voor een Octoberfest willen hebben? Op naar Freiburg!