fleca pastisseria

Spanje

Girona

Bakkerij

Fleca Pastisseria
Carrer Andreu Tuyet i Santamaria, 15
17003 Girona

Airbnb

Carrer Joaquim Botet i Sisó
17003 Girona

Regio

Catalonië

Fleca Pastisseria

Aan de buitenkant ziet deze bakkerij er niet aantrekkelijk uit, maar binnen in de winkel liggen de lekkerste broodjes en gebakjes. We wijzen wat aan en proberen de namen in het Spaans uit te spreken. Dit vinden de verkoopsters wel leuk en proberen ons de namen te leren, want Engels spreken zij niet.

De zachte ‘kadetjes’ smaken goed als ontbijt en lunch. Zo ook de kleine witte zoete traktatie, met amandelspijs in het midden en bovenop geschaafde amandelen met poedersuiker.

gebakjes van fleca pastisseria-girona

Girona

Girona ligt ca. 100 km ten noorden van Barcelona. Een niet te grote stad, met een oud centrum en in het nieuwe gedeelte boordevol shop mogelijkheden in diverse winkels en ketens. Het oude centrum is sfeervol, maar op sommige plekken echt oud en versleten. Het nieuwe gedeelte oogt fris en modern. Ook hier is het sfeervol en zijn de mensen vriendelijk.

Girona wordt in tweeën gedeeld door de rivier Onyar, omgeven door gekleurde huizen dicht op de rivier gebouwd.

De kathedraal van Girona kijkt statig over de stad. Je kunt over de stadsmuur een wandeling hier naartoe maken, daarna wandel je verder o.a. door de Joodse wijk. Een leuk bezoek is aan het Banys Àrabs, een badhuis in romaanse stijl, geïnspireerd op de Romeinse en Arabische baden van vroeger. 

Tip

Buttercup Cafe Girona

Soms kom je, dwalend door een stad, een verrassende plek tegen. Al wandelend door smalle sfeervolle straatjes, staan we ineens op een klein pleintje, omgeven door hoge panden. Aan dit pleintje zit Buttercup, waar je kunt brunchen, lunchen, yoghurt, koffie of thee kunt nemen. De gerechten smaken niet alleen heeeel erg lekker, het ziet er ook fantastisch uit!! Daarom tijdens onze citytrip in Girona 2x dit adres bezocht en weer konden we niet kiezen… een belegde croissant of worteltjestaart, of allebei als brunch…