bakkerij wim blom in hasselt

Nederland

Hasselt

Bakkerij

Ambachtsbakker Wim Blom
Hoogstraat 4
8061 HC Hasselt

Camping

Kamperen bij Jachthaven “de Molenwaard”
Van Nahuysweg 151
8061 EZ Hasselt

Regio

Overijssel

Ambachtsbakker Wim Blom

Ideaal om je dag te beginnen met een wandeling langs het water vanaf de camping naar bakker Wim Blom. Een mooie, grote bakkerij midden in de stad met een groot assortiment. Waaronder een aantal authentieke ‘Blom’ recepten, zoals: rozijnen Blommetje en Opa Piet’s Brok.
In de winkel kun je ook gezellig een kopje koffie of thee drinken (met iets lekkers erbij natuurlijk…). 

bakkerij wim blom in de binnenstad van hasselt

Kamperen bij Jachthaven “de Molenwaard”

Een vriendelijk onthaal als we ons aanmelden om te kamperen bij deze jachthaven. Een leuk grasveld achter boothuizen met 1 sanitairgebouw, waar we zelf een plek mogen kiezen. Bij de haven is er nog meer sanitair. De camping ligt op loopafstand van de stad Hasselt, een minpuntje: een provinciale weg, N331, doorkruist de stad en de camping, waarbij je het verkeer ook hoort. Naast de camping begint er een fietsknooppunt voor mooie routes, o.a. naar andere Hanzesteden Kampen en Zwolle.

Tip

Dwaal lekker door Hasselt. Verwissel deze Hasselt niet met de plaats in België. Hasselt aan het Zwarte Water en de Dedemsvaart in Overijssel is een Hanzestad met een geschiedenis die lang geleden terug gaat. Al in de Middeleeuwen was de Hanzestad een belangrijk religieus centrum. Hierdoor bekend van een bedevaartstocht, er komen twee routes samen: het Jabikspaad uit Friesland en het Jacobspad uit Groningen. Hasselt is een lieve, kleine, oude stad met mooie straatjes, soms langs een gracht, huizen met mooie gevels. Helaas ook hele lelijke straatjes… snel terug naar de oude kern en langs het water.