ijsje halen in Lasize Italië

Italië

Lazise

IJssalon

La Cremeria di Lazise
Via Fontana, 4
37017 Lazise

Camping

Eurocamping Pacengo
Via Del Porto, 13
37017 Pacengo di Lazise

Aan het Gardameer.

Regio

Verona

IJssalon La Cremeria di Lazise

Een goede bakker hebben wij niet gevonden in de buurt van Eurocamping Pacengo. Daar in tegen heeft IJssalon La Cremeria di Lazise een hoop goed gemaakt… heerlijk ijs in een prachtige omgeving!

Eurocamping Pacengo

Een camping zoeken aan het Gardameer. Ik zag daar een beetje tegenop. Ik had een vooroordeel: te druk, te veel toeristen, daardoor geen Italiaans gevoel. Gelukkig was het anders. Het kon op sommige plekken en op sommige tijdstippen druk zijn met auto’s op de weg langs het meer, maar we hadden fietsen mee. Naar Venetië hebben we de trein genomen. In Lazise heerst er vooral gezelligheid. Het is een Middeleeuws stadje aan Lago di Garda, met een boulevard en een kleine haven. De camping ligt op fietsafstand van Lazise. 

Eurocamping Pacengo is een grote camping, waarbij de plekken ‘Italiaans’ van formaat zijn: klein. Maar, doordat de kampeerders voor je wat verder van je afstaan, lijkt je plek iets groter. Achteraan op de camping kun je onder bomen kamperen en zijn de plekken wat groter. Ook op deze plek is een zwembad. Wil je liever zwemmen in het Gardameer, dan loop je over de camping naar beneden (terugweg omhoog is een beetje steil), steek een doodlopende weg over (waar alleen auto’s rijden die de boot daar het water inlaten) en je bent bij het meer. Je kunt je handdoek uitrollen op het grasveld of op het aangelegde strandje. Op de camping zijn er ook sportveldjes. De camping heeft een goede prijs, sanitair is schoon en de camping ligt direct aan het Gardameer. Bij het meer heb je een prachtig uitzicht over het meer en de bergen.

Tip

Venetië

Venetië? Toch enorm druk en vol?
Ja, klopt, vooral bij de uitgang van het treinstation bij Canal Grande. Wij hadden vanuit Peschiera del Garda de trein naar Venetië genomen. Als je uit de trein stapt en door de uitgang loopt sta je direct in de drukte van Venetië, zowel op de bruggen en op het water. Maar, wat een ervaring! Wanneer je gaat dwalen door de smalle stegen, kom je soms op mooie, rustige plekken of pleinen. Hier kun je ook voor een redelijk bedrag een pizza eten. Kijk wel door het achterstallig onderhoud heen van de gebouwen. Veel houtwerk heeft een likje verf nodig of zelfs nieuw hout…