stokbrood halen in arnay le duc

Frankrijk

Arnay le Duc

Bakkerij

Boulangerie Du Craquelin (Artisan Boulanger)
7 Place du Craquelin
21230 Arnay-le-Duc

Camping

Le Camping de l’Etang de Fouché
Rue du 8 Mai 1945
21230 Arnay-le-Duc

Regio

Bourgondië

Boulangerie Du Craquelin

Deze bakkerij ligt in het centrum van Arnay le Duc. Het is een leuke wandeling, ca. 10 minuten (of per fiets), naar de kleine stad om brood te halen. Naast de croissants en pain, kwamen we voor het eerst in aanraking met meringues: knapperig schuimgebak die van binnen nog een beetje zacht zijn. Een meringue is gemaakt van suiker en eiwit.

In deze bakkerij is er veel keuze aan brood en gebak, wat allemaal even lekker smaakt en je wordt vriendelijk geholpen.

Artisan Boulanger Patissier in Arnay le Duc

Camping Etang de Fouché in Arnay le Duc

Een ontzettend leuke, niet te grote camping, direct aan een klein meer, waarin je heerlijk kunt zwemmen. Dit meer kun je ook rond lopen en je wandeling verlengen met een gedeelte door een bos. Op de camping heb je een speeltuin en een zwembad. Arnay le Duc is ook op loop- en fietsafstand. De kleine stad van ongeveer 1600 inwoners ligt tussen de Morvan en Auxois. Er zijn een aantal winkeltjes, restaurantjes/barretje, een plein en een grote supermarkt, bricolage en klein tuincentrum in Arnay le Duc.

Markt

In Arnay-le-Duc wordt de markt elke donderdagochtend gehouden. De stad heeft ook een avondmarkt op donderdag, van 18u tot 21u, in juli en augustus. Bij deze gelegenheid, zijn ambachtelijke kraampjes en lokale producten geïnstalleerd, en de stad biedt activiteiten voor kinderen en hier en daar live muziek. 

Tip

Baune

Baune is een mooie stad, gelegen tussen vele, glooiende druivenvelden, met als mogelijkheid het bezoeken van het oude ziekenhuis midden in de stad; Hospices (of Hôtel-Dieu) de Beaune. Het prachtige voormalige ziekenhuis en armenhuis is gebouwd in 1443. Het staat bekend om zijn torentjes en hellende daken, bedekt met kleurrijke tegels met geometrische patronen. In Baune zijn ook leuke restaurants, winkels en een gezellig plein.