bakkerij de vries oudega

Nederland

Oudega

Bakkerij

Bakkerij K.W. De Vries
Buorren 21
9216 WB Oudega
(Gemeente Smallingerland)

Camping

Camping “de Stjelp”
It West 48
9216 XE Oudega
(Gemeente Smallingerland)

Regio

Friesland

Bakkerij de K.W. Vries

Omdat camping De Stjelp vrijwel aan het einde van de straat van het dorp ligt, stap ik op de fiets om naar bakker K.W. de Vries te gaan. Een bakkerij met veel keuze. We lezen later dat de bakkerij al sinds 1889 in Oudega gevestigd is. Gelukkig is het brood en het gebak vandaag vers gemaakt! Op hun Facebookpagina lees ik:

‘Brood en banket, alle soorten en smaken
De hartstocht is echt en niet na te maken
Elke dag weer alles puur, alles eerlijk..
Ovenvers, overheerlijk!’

Daar sluit ik me bij aan, we konden het niet laten om toch weer voor het Friese suikerbrood te gaan, die kun je niet laten liggen als je in Friesland bent.

informatie over vroeger over bakkerij de vries in oudega

Camping De Stjelp

Op het grote weiland achter de boerderij, ligt het keurige kampeerveld, met middenin het weiland voor de paarden. Daarom heen kampeer je, met iedereen het zicht op het middenveld. De plekken zijn ruim. Het sanitair bevindt zich in de schuur van de boerderij en is schoon. De camping is rustig gelegen en er heerst een gezellige sfeer op de camping.

Tip

Oerrock

Muziekfestival in Ureterp tijdens Hemelvaartweekend. Om eerlijk te zijn, moesten wij op Google maps kijken waar deze plaats lag, na het zien van de aanplakbiljetten over dit festival. We besluiten om dezelfde avond heen te gaan, vanaf de camping een kwartiertje rijden met de auto. Zeker geen spijt van deze spontane actie: wat een goed opgezet festival, boordevol sfeer én goede muziek!