Soorten bakkers
Er bestaan meerdere soorten bakkers:
- Ambachtelijke bakker
de bakker vanuit de straat, de kleine zelfstandige - Bake-off
is een bakkerij zoals men vindt in grootwarenhuizen, Panos, en dergelijke - Banketbakker
hoofdzakelijk patisserie - Broodbakker
hoofdzakelijk brood en broodproducten - Confisserie
hoofdzakelijk zoetigheden - Koude bakker
in deze zaak wordt er geen brood gebakken, het is een verkoopspunt, soms ook een bake-off - Industriële bakker
is een bedrijf dat op grote schaal, in tegenstelling tot de ambachtelijke bakker, brood en of banketproducten produceert
Algemene informatie bakkerijen
- Daarom ben jij deelnemer van de Stichting Ambachtelijke Bakkerij
Stichting Ambachtelijke Bakkerij is er speciaal voor bakkers, ondernemers en bakkerijmedewerkers. Voor de promotie van de ambachtelijke (banket)bakker, informatie over brood & banket en het laatste nieuws uit de bakkerijbranche.
ambachtelijkebakkerij.nu - Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij (NVB)
De Nederlandse Vereniging voor de Bakkerij is een werkgeversorganisatie die de belangen van de middelgrote en grote industriële (brood) bakkerij-ondernemingen in Nederland behartigt.
nedverbak.nl - IK WIL EEN BAKKERIJ.NL
De Stichting Bedrijfsopvolging Bakkerij stimuleert bedrijfsopvolging in de ambachtelijke bakkerijbranche d.m.v. diverse activiteiten.
ikwileenbakkerij.nl - Nederlands Bakkerij Centrum (NBC)
NBC zorgt ervoor dat bakkerijen sterker in de markt staan. Dat doen zij met veel kennis en ervaring op het gebied van product, proces, voedselveiligheid, productinformatie, gezondheid en marketing.
nbc.nl