eigenaar mourtzis winkel in aegina stad

Griekenland

Eiland Aegina

Speciaalzaak

Mourtzis
Pan. Irioti 57
Aegina-stad

Villa

Villa Aneli
3, Antheon str.
Aegina, Attica, 18010

Regio

Attica

Mourtzis

Op zoek naar informatie over het eiland Aegina, kwam ik op een Nederlands blog terecht van Maartje Didden. Zij schrijft over Griekenland en over het eiland Aegina. Via haar blog las ik dat de pistachenoot van het eiland Aegina komt. Dit wist ik niet. Er groeien enorm veel pistachebomen op het eiland. Ook schreef zij over de speciaalzaak Mourtzis in Aegina-stad. Wat een gouden tip!

Tijdens het bezoek aan de winkel Mourtzis werden we ontzettend vriendelijk te woord gestaan en vol passie vertelde de eigenaar van de winkel over zijn vers producten. Voor we het wisten moesten we bijna alle zelfgemaakte producten proeven, geen bezwaar!
Zij oogsten de pistachenoten zelf en maken er de heerlijkste producten mee: pesto, koekjes, repen, ongezouten en gezouten noten, pistachenoten in honing, baklava en nog veel meer!!! Ook kun je er terecht voor andere heerlijke producten, o.a. rosé, wijn, bakproducten en koekjes.

gezouten pistachenootjes van Mourtzis
pistache producten van mourtzis aegina

Bakkerij Sorros Sozon

Tijdens ons verblijf op het eiland Aegina, hebben wij brood gehaald bij Bakkerij Sorros Sozon, Nosokomeiou 2, Aegina 180 10. Deze bakkerij kwamen wij toevallig tegen, want het ligt verscholen in een van de vele, smalle straatjes van Aegina-stad. Er is veel keuze, waaronder stokbrood, koulouri, zoete koekjes en gevuld bladerdeeg met geitenkaas. Ook hier vriendelijk geholpen en uitleg over de producten.

Villa Aneli

Dit huis hadden wij gehuurd via Het Langedijker Reisbureau. Het is een groot huis, geschikt voor 6 personen. Het heeft een ruime huiskamer, een keuken, 3 slaapkamers, 3 badkamers, een terras en 2 balkons. Het ligt dichtbij de zee (aan het einde van de straat) en 3 km van Aegina-stad.

Tip

Temple of Aphaia

Wat een mooie tempel! De tempel is gewijd aan de godin Aphaia en gebouwd rond 500 voor Christus. De mythe vertelt dat Aphaia, een dochter van Zeus, vluchtte vanuit Kreta voor koning Minoas die verliefd op haar was en haar wilde veroveren.
De liefde was niet wederzijds en Aphaia sprong in zee waar ze door vissers gered werd en uiteindelijk op Aegina terecht kwam.

Op de informatieborden krijg je een goed beeld van hoe dit deel vroeger eruit heeft gezien. De zuilen van de tempel zijn gemaakt uit 1 stuk marmer en niet uit schijven, zoals de Akropolis. Vanaf de heuvel heb je een prachtig uitzicht over het eiland en de zee.

Tempel van Aphaia is dagelijks geopend van 09.30 tot 17.00 uur en er wordt entree gevraagd. Het is gelegen tussen het dorp Mesargos en de badplaats Agia Marina, op 11 kilometer van Aegina-stad. De tempel is goed bereikbaar met bus, auto of scooter. Zeker de moeite waard om deze tempel te bezoeken!