bakkerij sjoerd van willes in landsmeer
winkel in landsmeer van sjoerd van willes

Nederland

Landsmeer

Bakkerij

Bakkerij Sjoerd van Willes
Nieuwe Gouw 32
1121 GX Landsmeer

Camping

Camping het Rietveen
Noordeinde 130
1121 AL Landsmeer

Regio

Noord-Holland

Bakkerij Sjoerd van Willes

Landsmeer?

Je kent Landsmeer vast, net als mij, van het verkeersbord langs de A10. Omdat we eigenlijk nog wel even wilden gaan kamperen dichtbij huis, kwamen we Camping Het Rietveen tegen in Landsmeer. Gelegen aan het recreatiegebied Het Twiske, waar je volop kunt wandelen, fietsen, zwemmen en varen. Hoe de omgeving van Landsmeer ons verrast heeft, zo waren de producten van Bakkerij Sjoerd van Willes ook verrassend lekker voor ons!

Op de vraag of deze bakkerij een specialiteit had, werd er enthousiast geantwoord: meerdere producten! Waaronder het Roomboter Rozijnenbrood. Heerlijk zacht en rijk van smaak, en dan de geur! Een tweede plakje is snel op je bord gelegd… boter erop smeren is niet nodig. 

Het afbreekbrood behoort ook tot de specialiteit. Aangezien we met de caravan kamperen en we de omgeving van Landsmeer per fiets gaan verkennen, kies ik voor croissants (ook met roomboter), witte zachte bollen en een halfje Kastanjenotje. De witte zachte bollen smaken zoals voor mij kadetten horen te smaken! Met of zonder beleg lekker. Het Kastanjenotje is heerlijk, zowel met zoet als hartig beleg op deze ronde boterham. Diverse granen, zaden en noten zitten erin.

Ik moet mij inhouden om niet alles mee te nemen om te proeven. Want naast het brood, zie ook hartige en zoete broodjes, chocolade, gebak en koek. En het assortiment wisselt per seizoen. Dus, gewoon nog een keer kamperen in Landsmeer! De route naar deze bakkerij is snel gevonden vanaf de camping.

verschillende producten van bakkerij sjoerd van willes

Camping het Rietveen

Je verwacht niet, rijdend vanaf de snelweg, dat je na een paar kilometer op deze parkachtige camping terecht komt! Ook niet als je op het Noordeinde afslaat naar de camping en over een troosteloos industrieterreintje rijdt om op de camping te komen. Pas als je het witte bruggetje over bent, zie je deze camping met speelse plekken en diverse bomen. Het zijn ruime plekken, sommigen aan het water van Recreatiegebied Het Twiske. Je kunt zelfs met je kano vanaf je kampeerplekje zo de plas op. Kies een kampeerplekje uit en ’s avonds komt de vrouwelijke beheerder met haar auto langs om af te rekenen.

De winkels en een paar restaurants zijn dichtbij de camping. Zo ook de startpunten voor een wandeling of fietstocht door Het Twiske.

Tip

Recreatiegebied Het Twiske

Wat een ontdekking, zo dichtbij Amsterdam en de A10, dit recreatiegebied. Mooie fietspaden, wandelpaden dwars door het landschap of langs een zorgboerderij. Varen met zeilboot, kano of motorboot. Of gewoon vanaf een bankje genieten van het uitzicht. Het waterrijke gebied is een genot voor je oog.