Langedijk

De dorpen Oudkarspel, Noord-Scharwoude, Zuid-Scharwoude, Broek op Langedijk, St. Pancras en een deel van Koedijk vormden samen Langedijk, dit was een gemeente in Noord-Holland, regio West-Friesland. Sinds 2022 is deze gemeente samen verder gegaan met Heerhugowaard onder de naam: Dijk en Waard. Langedijk staat bekend om zijn waterrijk gebied.

winkel van bakkerij frank rood aan de dorpsstraat in oudkarspel

Nederland

Oudkarspel

Bakkerij

Bakkerij Frank Rood
Dorpsstraat 716
1724 NR Oudkarspel

Camping

Droompark Molengroet
Molengroet 1
1723 PX Noord-Scharwoude

Regio

Noord-Holland

Bakkerij Frank Rood

Deze bakkerij van Frank en Estella Rood is ruim 200 jaar geleden gebouwd als bakkerij en is nog steeds een bakkerij. Het broodassortiment is flink uitgebreid. Maar de koeken en het zuurdesembrood bakken zij nog steeds volgens de recepten van opa. Ook speltbrood zit in het assortiment, naast vers gebakken brood, broodjes, gebak, chocolade en koek.

Mijn favorieten uit de winkel van Bakkerij Frank Rood: Mokkagebak, Slagroomgebak, tijgerwitbrood, sesam bruinbrood, Waldkorn brood en de Waldkorn stengels. De croissants van Bakkerij Frank Rood vinden onze kinderen lekkerder dan de croissants in Frankrijk… Bakkerij Frank Rood ligt letterlijk om de hoek van onze woning!

bakker frank rood snijdt tompoucen in de bakkerij in oudkarspel

Andere bakkerijen in Langedijk

Bakkerij Beerse

Bakkerij Beerse heeft een winkel vanaf 2023 in Zuid-Scharwoude, naast de andere 7 winkels. Al meer dan 100 jaar zorgen zij voor verse producten. Zij bakken brood, banket en koek.

Bakkerij Piet Kerssens

Sinds 1938 bestaat bakker Kerssens, van oorsprong een Zaans bedrijf. Een familiebedrijf met momenteel 8 vestigingen, waaronder een vestiging in het Winkelcentrum Broekerveiling van Broek op Langedijk. Bakkerij en kantoor is gevestigd in Heiloo.

Pane Luciane is ideaal om mee te nemen bij Bakkerij Piet Kerssens, omdat je het zelf thuis kan afbakken op een goed moment, bijvoorbeeld in het weekend. De bijgevoegde olie erover heen gieten en dan bakken in de oven. In dit brood zijn o.a. olijven verwerkt.

Camping Molengroet

Molengroet is een groot en enorm net terrein met gasterij, hotel, huisjes en camping. Om eerlijk te zijn weet ik niet hoe het hier is om te kamperen, omdat de camping in mijn eigen woonplaats ligt. Wél om hier een hapje te eten en een wandeling te maken door het Geestmerambacht. Fietsen, Mountainbiken en zwemmen kan ook in dit recreatiegebied, waaraan deze camping ligt. De camping ligt wel een kwartier fietsen van Oudkarspel, Noord-Scharwoude en Broek op Langedijk af om naar de bakkers te gaan, een goed excuus om door het Geestmerambacht te fietsen naar Langedijk!

Tip

Museum Broekerveiling

Beleef de leukste veiling van Nederland in het Museum Broekerveiling! Museum Broekerveiling is de oudste doorvaargroenteveiling ter wereld en voor museumbezoekers is de veiling nog steeds in gebruik. Er worden hier echte seizoensgroenten geveild en jij mag mee bieden. Een echt doe- en beleefmuseum. Ga met de gids mee voor een rondleiding door Museum Broekerveiling of doe een rondleiding via een audiotour. Exposities bezoeken en de rondvaart meemaken, echt een aanrader! Ook omdat alles er goed onderhouden uitziet en je zomaar 100 jaar terug waant.