Ambachtsbakker Lakerveld - Vianen

Nederland

Vianen

Bakkerij

Bakkerij Aelbers
(voorheen Ambachtsbakker Lakerveld)
Voorstraat 10
4132 AR Vianen

Camping

Camping Everstein
Lekdijk 34
4124 KC Hagestein

Regio

Utrecht

Bakkerij Aelbers

Vanaf de camping omhoog de Lekdijk op fietsen richting Vianen, onder de snelweg door, de dijk volgen. Aan het einde van de dijk direct rechtsaf een ophaalbrug over en dan fiets je de stad in. Links de gezellige Voorstraat op fietsen en je ziet snel aan je linkerhand Bakkerij Aelbers.
De bakkerij ligt 3 km van de camping.

Ik vraag aan de verkoopster of ze een typische lekkernij uit Vianen verkopen. Helaas niet, maar wel een Apenluider uit IJsselstein, het lijkt op een gevulde koek met appel erin verwerkt. Tijdens carnaval worden inwoners van IJsselstein Apenluiders genoemd. De koek heeft een bijzondere vorm… een koek in de vorm van een klok, gemaakt van amandelspijs en stukjes appel, de smaak is top. We kochten ook een American cookie en een rond bruin.

bakker aelbers - Vianen - winkel binnen

Camping Everstein

De camping ligt direct aan de Lekdijk en de Hagesteinse plas in Hagestein en naast de rivier De Lek en het stuw- en sluizencomplex Hagestein.
De camping heeft veel (oude) stacaravans en vaste plekken. De velden voor passanten, tussen de vaste plekken, zijn leuk ingedeeld. Deze velden hebben hoge hagen. Niet iedereen heeft zicht op het meer. Aan het meer is een groot grasveld, wat ook gebruikt wordt voor dagrecreatie. 

Tip

Waterlinieroute

De camping is een goede uitvalbasis om een deel van de Waterlinieroute te fietsen én onderweg de forten te bezoeken of de mogelijkheid om een pont te pakken, naar bijvoorbeeld Nieuwegein, Vreeswijk en terug via Culemborg. 
Vanwege het bijzondere watermanagement en het strategisch landschap vervult Fort Everdingen een belangrijke rol in de nominatie Unesco Werelderfgoed. Fort Everdingen is een mooie plek, je kunt er zelfs kamperen én een bierproeverij doen bij Fortbrouwerij Duits & Lauret. In een Artillerieloods van 1875 staat de brouwerij installatie van de brouwerij en hier wordt met “fortenwater” bier gebrouwen. In het proeflokaal of op het terras kunnen de verschillende bieren geproefd worden. Alle bieren van de brouwerij hebben nationaal en internationaal prijzen gewonnen.