bakkerij stijnman oudewater

Nederland

Oudewater

Bakkerij

Bakkerij Stijnman
Korte Havenstraat 6
3421 AG Oudewater

Camping

Camping bij Groen Geluk
Hekendorpse Buurt 33
3467 PA Hekendorp

Regio

Utrecht

Bakkerij Stijnman

In het Groene Hart valt veel te ontdekken! Bijvoorbeeld in en om Oudewater. Fietsend, vanaf Camping bij Groen Geluk, over het smalle weggetje Hekendorpse Buurt, welke langs de Hollandsche IJssel slingert, zie je mooie boerderijen, smal gerekte weilanden, soms met grazende koeien erop. Een andere ontdekking is Bakkerij Stijnman in het centrum van de oude, sfeervolle stad Oudewater. Het pand ziet er zowel aan de buiten- als binnenkant ook sfeervol uit.

Bakkerij Stijnman verkoopt meerdere specialiteiten, met ingrediënten uit de directe omgeving. Ik koos voor een Oudewaters Bakkie Gebakkie (alleen de naam al!), de Oudewaterse kus (combinatie van chocolade, hazelnoot en butterscotch, de bakkerij zelf noemt het een verleidelijke combinatie… dat klopt…) en Waards Rund Saucijzenbroodjes. Naast deze te lekkere traktaties, neem ik ook een Juttersbrood mee en een Oudewaters grof. 
Juttersbrood is een meergranenbrood met pompoen- en zonnebloempitten. Oudewaters grof is een meergranenbrood met rogge. Dit zijn zachte, smakelijke broden en goed geschikt voor een picknick.

Ook heeft Bakkerij Stijnman een webshop.

Camping bij Groen Geluk

Een kleinschalige camping in een verrassend landschap van het Groene Hart, naast een boerderij gelegen, met gastvrije eigenaren. Bij de receptie ligt een mooi en gezellig terras op een grasveld in een boomgaard. De camping ligt ca. 3 km van Oudewater en 8 km van Gouda. Prima afstanden om de fiets te pakken om deze 2 steden te bezoeken.
De camping heeft diverse velden met ruime kampeerplekken. Deze plekken op het gras zijn deels voorzien van tegels, zo kun je je caravan of camper goed neerzetten. Sommige kampeerplekken hebben zicht op de weilanden en anderen kamperen tussen de fruitbomen. Er is voldoende beschutting op de camping tegen de wind. Het toiletgebouw is in een ‘oude’ schuur gebouwd en is erg schoon en netjes. Wat ik fijn vond: er is een gelegenheid voor onderdak van je fiets.
Bij Camping bij Groen Geluk bestaat er een mogelijkheid voor ontbijt, lunch en home made taartjes. Kijk op hun website wanneer dit geserveerd wordt.

Tip

Oudewater

Waarvan komt Oudewater je bekend voor? Van de heksen of van touw? Beide. In 1545 werd de Waag in Oudewater door Keizer Karel V uitgeroepen tot de enige plek in Europa waar op een eerlijk manier gewogen kon worden of iemand heks was of niet. Tegenwoordig is De Waag gelukkig gewoon een museum. Ook is Oudewater van oudsher een belangrijke plek in de touwproductie. Wil je meer over deze historie weten? Vaar dan mee met de Geelbuik!