Horchateria Santa Catalina
In een tijdschrift las ik een artikel over Valencia, hierin stond als tip, het bezoeken van Horchateria Santa Catalina en het proeven van Horchata. Van dit drankje, wat je koud drinkt, had ik niet eerder gehoord. Evenmin van de aardamandelen waarvan dit drankje gemaakt wordt (aardamandelen zijn kleine knollen. Deze groeien in bosjes onder modderige grond en worden eind november geoogst. Vervolgens wordt de oogst gewassen, drie maanden gedroogd en daarna een nacht geweekt in water, voordat de drank ervan kan worden gemaakt).
Bij de Horchata worden Fartons geserveerd. Dit zijn luchtige, zoete koekjes met een laag poedersuiker, een soort zoete broodstengel. Ideaal én lekker om in je Horchata te dopen! Niet eerder heb ik zo’n verrassend heerlijk drankje ontdekt.
Bij ons tweede bezoek, hebben we ook de Churros con Chocolate gegeten, enorm machtig. Met uiteraard een Horchata erbij…
Horchateria Santa Catalina is gevestigd in een mooi oud pand, met mooie betegeling. Gelegen in het centrum van Valencia.