horchata in valencia

Spanje

Valencia

Horchatería

Horchatería Santa Catalina
Plaça de Santa Caterina, 6,
46001 Valencia

Hotel

NH Hotel Valencia Center
Carrer de Ricardo Micó, 1,
46009 Valencia

Regio

Valencia

Horchateria Santa Catalina

In een tijdschrift las ik een artikel over Valencia, hierin stond als tip, het bezoeken van Horchateria Santa Catalina en het proeven van Horchata. Van dit drankje, wat je koud drinkt, had ik niet eerder gehoord. Evenmin van de aardamandelen waarvan dit drankje gemaakt wordt (aardamandelen zijn kleine knollen. Deze groeien in bosjes onder modderige grond en worden eind november geoogst. Vervolgens wordt de oogst gewassen, drie maanden gedroogd en daarna een nacht geweekt in water, voordat de drank ervan kan worden gemaakt).
Bij de Horchata worden Fartons geserveerd. Dit zijn luchtige, zoete koekjes met een laag poedersuiker, een soort zoete broodstengel. Ideaal én lekker om in je Horchata te dopen! Niet eerder heb ik zo’n verrassend heerlijk drankje ontdekt.

Bij ons tweede bezoek, hebben we ook de Churros con Chocolate gegeten, enorm machtig. Met uiteraard een Horchata erbij…

Horchateria Santa Catalina is gevestigd in een mooi oud pand, met mooie betegeling. Gelegen in het centrum van Valencia.

horchata in valencia

NH Hotel Valencia Center

Een prima hotel voor een bezoek aan Valencia. De entree is mooi, zo ook het dakterras met een prachtig uitzicht over de stad. De kamers zijn simpel en netjes. Vanaf het hotel kun je de metro nemen of je loopt door het naast gelegen park naar de wijk El Carmen (ons favoriete wijk).

Tip

Fietsen door Valencia

Huur een fiets en maak een tochtje door het Turia park! Je komt van alles tegen! Sportvelden, midgetgolfbaan, evenementen, historische gebouwen, oude bomen, de Stad van Kunst en Wetenschap en er is genoeg ruimte om te picknicken.
De andere wijken van Valencia zijn ook de moeite waard om doorheen te fietsen, o.a. de kleurrijke wijk Ruzafa.