pain kopen op een boot

Frankrijk

Canal du Midi

Winkel onderweg

Baguette halen op een boot,
La Péniche Epicière 
in Saint-Nazaire-d’Aude

Camping

Camping de la Cité
Chemin Bernard Délicieux
11000 Carcassonne

Regio

Languedoc-Roussillon

La Péniche Epicière

Wat een leuke ervaring: fietsend langs Canal du Midi komen we in het mooie plaatsje Saint-Nazaire-d’Aude. Aan de overkant zien we picknick tafels staan en tot onze verbazing een winkeltje in een oud schip! Naast de ‘Produits Régionaux’ halen we natuurlijk ook een pain. We smeren zelf onze lunch aan de picknick tafel en genieten bij dit pareltje!

pain kopen op een boot
winkel op een boot

Camping de la Cité

Na een nacht op Camping de la Cité, hebben we vanuit Carcassonne langs Canal du Midi gefietst, via Narbonne tot aan Port la Nouvelle aan de Middellandse Zee. Vanuit Narbonne hebben we de trein, incl. onze fietsen, terug genomen naar Carcassonne en weer gekampeerd op Camping de la Cité.

Tip

Carcassonne

Carcassonne is een vestingstad in Frankrijk. Het ligt op 90 km ten zuidoosten van Toulouse, globaal tussen de Pyreneeën en de Montagne Noire. De stad ligt aan beide kanten van de rivier de Aude en ook het Canal du Midi gaat door de stad. De stad heeft door zijn centrale ligging een belangrijke regionale marktfunctie. Belangrijkste werkgevers zijn de overheid, dienstensector, detailhandel en toerisme. In de gemeente ligt spoorwegstation Carcassonne.

Het is na Parijs en de Mont-Saint-Michel de grootste toeristische trekpleister van Frankrijk. De bekendste bezienswaardigheid is de volledig gerestaureerde versterkte oude binnenstad, La Cité de Carcassonne. Deze Ville fortifiée historique de Carcassonne staat sinds 1997 op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het is een uitzonderlijk voorbeeld van een middeleeuwse stad in Europa, die bijna volledig is bewaard, en de grootste behouden vesting uit de middeleeuwen.

Het eigenlijke stadscentrum, waar ook het stadhuis ligt, is de Ville Basse, de benedenstad, of Bastide St. Louis. Deze is in de 13e eeuw als toevluchtsoord voor bewoners gebouwd van de buurten die vroeger rond de Cité waren gebouwd en die volledig werden gesloopt. Twee bruggen over de Aude verbinden de oude Cité en de nieuwe stad met elkaar, genaamd de Pont Vieux en de Pont Marengo.

Niet alleen het kasteel in het Middeleeuwse Carcassonne is een aanrader, ook de nieuwe stad is een bezoek waard! Carcassonne is een druk bezocht toeristische stad en maakt sinds 1997 deel uit van het werelderfgoed van UNECO.