boulangerie in annecy

Frankrijk

Annecy

Bakkerij

Boulangerie Artisanale
Rue Sainte-Claire
74000 Annecy

Camping

Camping Au Coeur du Lac
3233 route d’Albertville
74320 Sevrier

Camping ligt vrijwel direct aan Lac d’Annecy.

Regio

Haute-Savoie

flan uit annecy

Boulangerie Artisanale

Deze bakkerij ligt in de drukke winkelstraat in het centrum van Annecy. Hier hebben wij voor het eerst de taart Flan gezien en natuurlijk gekocht om op de camping te proeven. De smaak doet denken aan stevige custard. In de supermarkt zag ik dat je deze ook thuis kon maken. Snel een pak meegenomen, en ja, zo’n Flan smaakt op de camping toch beter van de bakker…

Camping Au Coeur du Lac

Een lieve, kleine camping met kleine kampeerplekken, waarvan een aantal plekken uitzicht hebben op het meer van Annecy. Schoon sanitair en vriendelijk personeel bij de receptie. De camping ligt aan het fietspad, welke om het meer heen loopt. Vanaf de camping loop je dit fietspad over naar de grote ligweide aan het meer van Annecy.
De camping ligt in het plaatsje Sevrier, 4 km van de plaats Annecy. Omdat het fietspad langs de camping loopt, kun je prima op de fiets naar Annecy. Om het meer rond te fietsen, kun je dit het beste in een bepaalde richting doen, vanwege het hoogteverschil. Het is de moeite waard om dit pad te fietsen, iedere keer een mooi zicht op het meer en je komt door leuke plaatsjes.

Tip

Fête du lac d’Annecy

Op de eerste zaterdag van de maand augustus wordt aan de oever van Annecy een van de grootste vuurwerkshows van Europa gegeven, 70 minuten vuurwerk onder begeleiding van muziek, licht, fonteinen. Je kunt hiervoor een ticket kopen voor het beste uitzicht. Maar, een gratis plekje bemachtigen op de oever, dan heb je alsnog een prachtig uitzicht. Je weet soms niet waar je moet kijken, spectaculair vuurwerk op het meer.