bakkerij plestin les greves

Frankrijk

Plestin-les-Grèves

Bakkerij

L’Atelier de Christophe
boulangerie pâtisserie chocolaterie
34 Rue de Kergus
22310 Plestin-les-Grèves

Camping

Camping Municipal Saint-Efflam
Rue de Lan Carré,
22310 Plestin-les-Grèves

Regio

Bretagne

L’Atelier de Christophe

Ontzettende leuke fietsroute van maar 2 km vanaf de camping naar deze bakker in het dorp Plestin-les-Grèves. Op de heenweg alleen maar klimmen om in het dorp te komen, maar je fietst een gedeelte over een wandel/fietspad: een oude spoorbaan tussen de bomen, waar je soms een prachtig uitzicht hebt over de baai. In het dorp fiets je weer op de weg. Op de terugweg wordt je beloond: je zoeft heerlijk naar beneden, zonder te hoeven trappen!

Deze bakkerij is wel een luxere bakkerij. De gebakjes lijken wel kunstwerken en ze smaken zalig! We hebben geen favoriet, alles smaakt heerlijk. Ook neem ik bloem (farine) mee om pannenkoeken te bakken, de rest neem ik mee naar huis om taarten te bakken, om nog even het Bretonse vakantiegevoel vast te houden.

farine de blé breton uit plestin les greves

Camping Municipal Saint-Efflam

De camping ligt glooiend tegen een berg, waardoor het bijna een terrassencamping is. Het zijn leuke kampeerplekken in leuke straatjes. Het gaat er gemoedelijk aan toe op deze camping en we voelen ons er snel thuis. Midden op de camping staat het overdekte zwembad, welk ook open geschoven kan worden. Vanaf de camping loop je een straat over en je bent op het strand. Hier ligt een prachtige baai (Baie de Lannion) met enorme eb en vloed verschil. Bij eb kun je ook over het strand naar het dorp Saint-Michel-en-Grève wandelen. Bij vloed kun je over het voetpad langs de weg wandelen.

Tip

Côte de granit rose

De Roze Granietkust, De Roze Rotsen of Côte de granit rose. Hoe het ook mag heten, een bezoek aan deze enorme rotsen aan de kustlijn is een bezoek waard. Je kunt het douanierspad gaan wandelen om deze rotsen goed te bekijken én te beklimmen. Dit lijkt bijna een park. Je kijkt je ogen uit. Deze Roze Granietkust (ca. 30 km van camping Saint Efflam), in het departement Côtes-d’Armor, ligt tussen Trébeurden en Perros-Guirec. Deze plaatsen zijn ook de moeite waard om te bezoeken.

Côte de granit rose