Les Caves Du Château

Frankrijk

Murol

Bakkerij

Les Caves Du Château
Rue George Sand
63790 Murol

Camping

Sunêlia La Ribeyre
Jassat 63790 Murol

Regio

Auvergne

Les Caves Du Château

Om in het plaatsje Murol te komen, lopend vanaf de camping, loop je langs het meertje en langs de bergen van de Auvergne over een onverhard pad. Wij haalden brood bij Les Caves Du Château. Steevast gingen er ook andere producten mee terug naar de camping: gedroogde worst, confiture, miel (honing) en onze favoriete kaas uit de Auvergne; Saint-Nectaire.

Les Caves Du Château

Sunêlia La Ribeyre

Leuke en vriendelijke camping aan een klein meertje met een enorm leuk zwembad, dit zwembad heeft meerdere glijbanen. Helaas is de camping een 5-sterren camping geworden. Zelf geef ik de voorkeur aan 3-sterren campings. Teveel aan ’toeters en bellen’ vind ik persoonlijk onbelangrijk. De camping ligt net buiten Murol. Per auto, fiets en lopend is het leuke plaatsje met meerdere winkels, goed bereikbaar vanaf de camping. Fietsen in de omgeving is voor echte ‘die-hards’!

Tip

Chateau de Murol

Lopend (met de auto kan ook) van de camping naar een écht kasteel, naar Chateau de Murol! Wat een belevenis en wat een enthousiaste ‘kasteelbewoners’! Een erg leuke ervaring met een levensecht verhaal en nog leerzaam ook.

Kijk op de website van Chateau de Murol wanneer de voorstellingen/rondleidingen zijn.