Aux Délices d’Odessa SARL parijs

Frankrijk

Parijs

Bakkerij

Boulangerie la Parisienne
19 Rue d’Odessa
75014 Paris

Camping

Camping Huttopia Rambouillet
Route du Château d’eau
78120 Rambouillet

Regio

Île-de-France

Boulangerie la Parisienne

Om te lunchen in het park voor de Eifeltoren en voor de volgende dag in het park voor de Sacré-Coeur, halen we belegde broodjes bij Boulangerie la Parisienne. Er is veel keuze en alles smaakt lekker vers.

Aux Délices d’Odessa SARL parijs

Camping Huttopia Rambouillet

Omdat we in de zomervakantie spontaan bedachten om Parijs te bezoeken, waren sommige campings rond Parijs vol. Camping Huttopia Rambouillet had een kampeerplek vrij. Deze camping ligt ca. 40 km van Parijs. Rambouillet heeft een treinstation op fietsafstand van de camping, met een rechtstreekse verbinding naar de wijk/station Montparnasse in Parijs. Hier kochten we (met vriendelijke hulp van een stationmedewerkster) dagkaarten voor het openbaar vervoer, waardoor we makkelijk naar en door Parijs konden reizen.
De camping is een parkachtig terrein met veel bomen, op sommige plekken kampeer je in een bos. Ook zijn er houten huisjes en huizen te huur. Geen plek is hetzelfde, erg leuk aangelegd. Bij de ingang van de camping zijn wat speeltoestellen en een heel klein zwembad.

Tip

Tour Montparnasse

Natuurlijk wil je de Eifeltoren beklimmen wanneer je in Parijs bent. Maar, een betere optie is om La Tour Montparnasse te beklimmen, want dan heb je een fantastisch uitzicht over heel Parijs én op de Eifeltoren!

Koop een kaartje welke overdag geldig is en ook ’s avonds. Zo kun je meerdere keren per dag terug komen en bijvoorbeeld wachten tot de lichtjes in Parijs aangaan, dat wil je niet missen!! Neem vanaf de begaande grond de snelste lift van Europa: in 38 seconden zit je op 195 meter hoogte. Op deze 56e verdieping is een klein restaurant, expositieruimte en mini bioscoop te vinden. Je kunt nog verder omhoog, dit laatste stuk moet je de trappen nemen, dan kom je op een groot panorama dakterras, welke met glasplaten afgeschermd zijn, met een fantastisch uitzicht op Parijs! ’s Avonds werd er muziek gedraaid op het openlucht dakterras, wat een goede sfeer bracht. Tour Montparnasse ligt naast het station Montparnasse.