boulanger Au Cygne Gourmand in lepin le lac
brood van boulanger uit lepin le lac

Frankrijk

Lépin le Lac

Bakkerij

Boulangerie et Patisserie Au Cygne Gourmand
La Gare
73610 Lépin-le-Lac

Camping

Camping Le Curtelet
Lieu-dit Le Curtelet
73610 Lépin-le-Lac

Camping ligt direct aan het meer Lac d’Aiguebelette.

Regio

Savoie

Boulangerie et Patisserie Au Cygne Gourmand

Ontzettend vriendelijk personeel in de winkel. Boulangerie et Patisserie Au Cygne Gourmand heeft heerlijk brood én gebak. We vierden de 13e verjaardag van onze zoon op de camping met dit lekkere gebak.

Je kunt vanaf de camping per auto of fiets over de D921 naar de bakker in Lepin le Lac rijden. Wandelend kan ook, een kwartiertje lopen vanaf de camping over de weg of langs het spoor. Langs het spoor loop je over een mooi pad onder de bomen. Even uitkijken om het spoor over te steken, want je moet zelf de poort open en dichtdoen. De trein rijdt niet frequent.

gebak van boulanger uit lepin le lac voor onze jarige zoon

Camping Le Curtelet

Een lang gerekte, kleine camping direct aan het meer! Een prachtig blauw meer, genaamd Lac d’Aiguebelette. De ligweide is erg leuk met een aantal bomen welke verkoeling geven bij warme dagen. Wij hadden een kampeerplek dichtbij het meer, waardoor we een weids uitzicht hadden over het meer en de ligweide.
Er is een gemoedelijke sfeer op de camping met goed sanitair.
De omgeving rondom de camping is erg mooi, ook kun je het meer rondom fietsen.

Tip

La Grotte de Mandrin

Ontzettende leuke wandelroute langs een berg, halverwege wordt je getrakteerd op een heuse grot (la Grotte de Mandrin). Parkeer je auto in Dullin, een klein dorpje vlakbij Lac d’Aiguebelette en volg de wandelroute. Het pad is onverhard en je moet soms klimmen en klauteren over rotsblokken. Op sommige punten heb je een mooi uitzicht over het landschap. De terugweg verloopt over een ander pad, waardoor het een verrassende tocht is.