ezelsoren van wim koelman brood banket bonbons in heemskerk

Nederland

Heemskerk

Winkel

Wim Koelman Brood-Banket-Bonbons
Burgemeester Nielenplein 24
1961 NV Heemskerk

Camping

Agro Camping Ormsby Field
Hollaan 2
1902 RW Castricum

Regio

Noord-Holland

Groeten uit Heemskerk!

Wim Koelman Brood | Banket | Bonbons vonden in 2009 dat de aardbei, een typisch streekproduct, een eigen gebakje verdiende. Vroeger gingen alle Heemskerkse zomerkoninkjes per ezel naar de veiling in Beverwijk. ‘Ezels’ is nog steeds de bijnaam voor de inwoners van Heemskerk.

Maar hoe krijg je een ezel in een gebakje? De vorm van een ezelsoor namaken bleek de beste optie, volgens de bakker. Op 26 augustus werd het Heemskerkse Ezelsoor vol trots gepresenteerd. De delicatessen is gemaakt van zachte en luchtige cakebiscuit, gevuld met frisse aardbeienbavarois. Het oortje om te snoepen is afgedekt met amandelmarsepein en versierd met chocolade.

Negen maanden later werd het mini-ezelsoor geboren. Inmiddels is dit Heemskerkse gebakje uitgegroeid tot een blijver en een publiekstrekker, met een eigen Facebook-pagina!

ezelsoren van wim koelman brood banket bonbons groeten uit heemskerk

Agro-Camping Ormsby Field

Een sfeervolle ontdekking, deze camping! Een groot veld naast de koeienboerderij, oogt gezellig en je hebt ruime kampeerplekken met beschutting tegen de wind en toch vrij uitzicht. De boerderij is nog steeds in bedrijf, waarbij je een goed beeld krijgt over dit vak en de dieren. Voor kinderen is deze camping een feest; volop vrijheid, dieren (ze mogen de boer en boerin ook helpen), speelgelegenheid en je bent dichtbij het strand.

Om naar Bakker Wim Koelman te gaan in Heemskerk, is een kwartiertje fietsen. Het leuke eraan is; je kunt een andere terugweg nemen dan de heenweg, de route naar de bakkerij en camping.

Tip

Hortus Bulborum

Deze tip geldt eigenlijk alleen in het voorjaar, wanneer de ruim 4500 verschillende soorten tulpen, narcissen, hyacinten, krokussen en Fritillaria’s bloeien in de tuin van Hortus Bulborum in Limmen. Hierdoor heeft de Hortus als enige tuin ter wereld een enorme collectie van historische voorjaars-bolgewassen. Sommige soorten bloembollen dateren al van ver vóór 1990. De oudste soorten stammen uit de zestiende eeuw. Dit is een bezoek waard!