fika in Malmö Lilla Kafferosteriet

Zweden

Malmö

Lunch

Lilla Kafferosteriet
Baltzarsgatan 24
211 36 Malmö

Camping

Falsterbo Camping & Resort
Reuterswärds väg 1
239 42 Falsterbo

Regio

Skåne

Lilla Kafferosteriet

Op deze pagina geen bakkerij, want soms kom je een lunchplek tegen, welke je niet snel zult vergeten. Dit was voor mij de eerste keer in aanraking komen met de Zweedse fika* en mijn eerste keer in Zweden. Lilla Kafferosteriet sprak mij aan tijdens het bezoek in Malmö, vanwege de gezellige sfeer van het pand. Binnen ziet het er helemaal gezellig uit. Het meubilair is een bonte en sfeervolle verzameling. Het terras in de tuin, deels overkapt, is ook sfeervol. Aan de bar maak ik mijn keuze en ga in de rij staan om de bestelling in ontvangst te nemen.

*fika = vergelijk het met het Nederlandse woord ‘gezellig’. Het is het moment op de dag, vaak rond de klok van elf in de ochtend of drie in de middag, waar de Zweden pauze nemen met een kop koffie (of thee) vergezeld van een zoete lekkernij. Dit doen ze met collega’s, vrienden, familie of gewoon alleen.

Falsterbo Camping & Resort

Grote, ruime camping vlak aan de Oostzee gelegen. Ook is het een schone, nette camping met ruime plekken op een parkachtig terrein. Wanneer je de camping afloopt kun je een leuke wandeling maken door Falsterbo en over het strand. Falsterbo ligt in het uiterst zuidelijke puntje van Zweden.

Tip

Dwaal lopend of fietsend door het oude centrum en door de nieuwe wijken van Malmö.