De Bisschopsmolen in Maastricht

Nederland

Maastricht

Bakkerij

De Bisschopsmolen
Stenenbrug 3
6211 HP Maastricht

Camping

Camping De Oosterdriessen
Oosterweg 1A
6245 LC Eijsden

Regio

Limburg

De Bisschopsmolen

We waren in Maastricht en dan wil je Limburgse vlaai proeven! Dit werd een hele zoektocht naar de echte vlaai. Uiteindelijk kwamen we, na het vragen in diverse winkels, bij De Bisschopsmolen. Helaas was er op het tijdstip dat wij er waren geen rondleidingen door de molen en de bakkerij. Een goede reden om terug te komen, want de vlaaien (gevuld met vruchten) smaakten erg lekker en zijn nieuwsgierig naar de bakkerij in bedrijf.

vlaai eten in maastricht

Camping De Oosterdriessen

Aan een uitloper van de Maas ligt deze leuke camping! In dit water kun je ook zwemmen en er is een strandje aangelegd met een grote ligweide erbij (privé-strandje aan de Pietersplas, Oost-Maarland). Je kampeert op leuke plekken. Je kunt kiezen uit verschillende velden, op sommige velden is de hond welkom en op sommige velden niet.

De camping ligt ca. 3 km van Eijsden, waar je boodschappen kunt doen. Wanneer je dit lopend gaat doen, kun je ervoor kiezen om door het natuurgebied, Eijsder Beemden (63 ha grote rivieroeverreservaat), te wandelen. Je wandelt direct langs de Maas.
De andere kant op, naar Maastricht is het 5 km, door het fietspad langs de camping te kiezen ben je zo in Maastricht.

Tip

Maastricht

Het klinkt misschien afgezaagd, een stadswandeling… maar Maastricht is gewoon anders dan alle andere steden in Nederland en heerlijk om doorheen te wandelen. Of is het juist on-Nederlands? Beleef het zelf! Het is een gemoedelijke stad met sfeervolle gebouwen, leuke winkels en restaurants. Ideaal om een route bij de hand te hebben tijdens de wandeling, waardoor je gericht de stad kunt bekijken, inclusief interessante informatie.