Frankrijk

Saint-Aubin-sur-Mer

Bakkerij

Boulangerie Scelles
51 Rue du Maréchal Foch
14750 Saint-Aubin-sur-Mer

Camping

Camping Sandaya Côte de Nacre
17 Rue du Général James Moulton
14750 Saint-Aubin-sur-Mer

Regio

Normandië

Boulangerie Scelles

Naast het stokbrood die we dagelijks haalden bij de vriendelijke mensen van Boulangerie Scelles in Saint-Aubin-sur-Mer, hadden we ook een verjaardag te vieren van onze 9-jarige dochter. Heerlijke verschillende gebakjes kiezen we uit, allemaal gevuld met banketbakkersroom.

De bakker is goed te bereiken, lopend. Wandel een paar smalle straatjes door, langs mooie huizen. Soms heb je even het idee dat je in Engeland bent i.p.v. Frankrijk, als je naar de stijl van de woonhuizen kijkt.

Camping Sandaya Côte de Nacre

Grote camping in de plaats Saint-Aubin-sur-Mer en op loopafstand van de zee. Bij aankomst krijg je direct een polsbandje, waardoor men kan zien dat je kampeert op Camping Sandaya Côte de Nacre. Ook kun je hiermee gratis gebruik maken van het mooie en grote zwembad, met meerdere glijbanen. De kampeerplekken vinden wij aan de kleine kant. Het sanitair ziet er verzorgd uit. 

Tip

Invasiestranden – D-Day Normandië

Zo indrukwekkend… de Invasiestranden (D-Day) van Normandië bezoeken, helemaal als je ook de begraafplaatsen bezoekt. Diepe indruk… Onderstaande foto’s zijn Arromanches, Omaha Beach en Pointe du Hoc.

Tijdens de oorlog werd er in Arromanches een grote kunstmatige haven aan gelegd. De overblijfselen zijn er nog altijd te zien. Het Musée du Débarquement besteedt aandacht aan de manier waarop de plannen voor de haven werden bedacht en uitgevoerd. Arromanches 360 is een 360 graden bioscoop waarin de geschiedenis van de Slag om Normandië op indrukwekkende wijze in beeld wordt gebracht.