V.o.f. Jorritsma-Bosma-Sloten

Nederland

Sloten

Bakkerij

V.o.f. Jorritsma-Bosma
Tamara en Willem Haitjema
Dubbelstraat 212
8556 XH Sloten

Camping

Recreatiepark de Jerden
Lytse Jerden 1
8556 XC Sloten

Regio

Friesland

V.o.f. Jorritsma-Bosma

Deze winkel moet je gewoon even bezoeken. Een oude bakkerswinkel met lekkere producten. Tamara en Willem Haitjema bakken niet zelf de broden en koeken/gebak, deze producten komen van Bakkerij Twijnstra uit Oudemirdum. Wij namen Oma’s Krakelingen mee naar huis. Deze grote lekkernij paste niet eens op onze gebakschoteltjes, snel opeten dus…

Verslag uit De Stadsomroeper, maart 2020

Tamara en Willem Haitjema (winkel gestart Pasen 2020):

“Onze wens was om ooit in de (oude) stad te gaan wonen en toen dit op ons pad kwam waren we verkocht, het voelde meteen goed. Het hele pand is op de schop geweest. We hebben veel hulp gehad. Zo kwam bij het breekwerk de oude oven weer tevoorschijn. Omdat de oven niet behouden kon worden, is de oude ovendeur in een scheidingswand tussen de voormalige gang en keuken gekomen.”

Tamara begint enthousiast te vertellen als ik haar vraag wat er zoal in de winkel verkocht gaat worden. “Het blijft een bakkerswinkel, alleen breiden we het assortiment uit. Zo zijn er meerdere soorten boord te koop, ook gluten- en lactosevrij. Gebak, koek en plaatcake. Vooral in het weekend willen we hier meer mee doen. We willen ook een kleine oven aanschaffen om bijvoorbeeld een saucijzenbroodje of pizzapuntje in af te bakken. En een koffie to go is vooral tijdens het toeristenseizoen een belangrijk item.”

“De bakkersproducten betrekken we van Bakkerij Twijnstra, die heeft goede producten en een breed assortiment. Verder gaan we ook chocolade verkopen van ‘Love in a box’ van Mark en Henriëtte de Boer. We vinden het belangrijk om producten van ondernemers uit Sloten aan te bieden. Zelf heb ik een passie voor thee, dus dat mag niet aan het assortiment ontbreken. Dan gaat het om losse thee en aanverwante artikelen. Voor een leuk cadeautje kunnen de klanten ook bij ons terecht, want met al deze producten kunnen er leuke en vooral lekkere pakketjes worden samengesteld.”

Recreatiepark de Jerden

De camping is er voor stacaravans, vaste plekken en passanten. Maar, ook je eigen boot aanmeren aan de kade van het Slotergat is mogelijk. Een mooi gezicht, de vele boten die van of naar het Slotermeer varen of richting de stad Sloten.

De ontvangst op de camping is erg vriendelijk en behulpzaam. Ons campingplekje ligt midden op een groot grasveld en is lekker ruim. Ook ligt het beschut, dat is prettig met de soms harde wind. Maar, we pakken al snel onze stoelen en lunchspullen om langs de kade van het Slotergat te zitten, wat een heerlijke stek. Daarna lopen we langs de kade zo Sloten in. Een prachtig, lief en klein stadje, waar je dwars doorheen kunt varen.

Als je vanaf de camping de andere kant oploopt langs de kade, kom je bij een mooi strandje aan het Slotermeer, met de leuke naam: Evert’s dykje. Ideale plek voor zonnen, zwemmen en surfen.

Tip

Leuke wandelroute in en om Sloten!

Sloten is een vestingstad in de streek Gaasterland. Sloten ligt dichtbij het Slotermeer en is gelegen tussen Lemmer en Balk. Sloten behoort tot de Friese elf steden (als kleinste stad) en was tot 1984 een zelfstandige gemeente.